Hey, da, sunt total de acord ca manualul e cel mai important.
Deci varianta A este falsa pentru ca desi afirmatia in sine e corecta-"Potențialul de repaus într-un neuron aflat în repaus este de circa 70 mV (milivolți). Prin convenție, acesta se exprimă ca fiind -70 mV (electronegativ)", cerinta cere afirmatii adevarate despre impulsul nervos, iar in carte ne spune ca impuls nervos se refera la potentialul de actiune (nu de repaus) - "potențial de acțiune (impuls nervos)".
La C, intuim ca e vorba despre Na, despre care ne zice ca "concentrației ionilor de sodiu de peste 10 ori mai mare în exteriorul celulei, comparativ cu interiorul", deci deja ne dam seama ca e fals, pentru ei zic in grila"comparativ cu K din exteriorul celulei", dar corect ar fi "comparativ cu Na din interiorul celulei". Apoi mai ne zice grila "ionul care reprezinta 90% din totalul cationilor extracelulari", ceea ce ar fi corect pentru ca in manual la Echilibrul hidroelectrolitic scrie despre Na ca "constituie circa 90% din totalitatea cationilor din lichidul extracelular".
La D, corect ar fi DEpolarizata-" În stare depolarizată, neuronul este refractar, adică poate transmite un alt potențial de acțiune doar dacă stimulul aplicat este foarte puternic.". Eu tin minte ca REpolarizat inseamna ca si-a REvenit la normal, adica la REpaus, ceea ce inseamna ca este pregatit pentru un nou potential de actiune (deci nu este refractar). (sper sa nu gresesc).
Hope it helps. Eu folosesc CTR+F pe platforma la cursuri ca sa gasesc informatii din grila (de exemplu am facut CTR+F "refractar" sau "10 ori")