francesco Neuronii de tip sensitiv se caracterizează prin: interpretează stimulii transmit impulsuri către mușchi și glande recepționează impulsurile din mediul extern au rol de suport niciun răspuns corect nu sunt receptorii cei care receptioneaza stimuli din mediul extern? iar neuronii senzitivi transmit stimulii catre neuronii de asociatie?
camelia francesco hmm exprimare ciudata m-am gandit asa ..receptorii sunt cei care receptioneaza stimulii externi..intre receptor si acele formatiuni spinoase ale dendritei neuronului senzitiv se face o sinapsa..si atunci neuronul senzitiv ar receptiona stimulul sub forma de impuls nervos...dar ma repet exprimarea grilei e ft ciudata @Gina ?la ce te-ai referit?
Gina francesco @camelia @pqthias Într-adevăr, nu e foarte clar exprimat. Însă ca să vă dau un exemplu, la simtul mirosului neuronul senzitiv este unul și același cu receptorul și anume, celulele bipolare. Dar nu este un caz de generalizat. Cel mai clar receptorii recepționează și neuronii senzitivi transmit impulsuri nervoase.
pqthias camelia nu există și acele terminații nervoase libere (adică dendrite ale unor neuroni senzoriali), precum cele din piele, care recepționează chiar ele stimulii?
camelia pqthias daca te referi la acele celule dendritice epidermice sa sti ca aia nu sunt neuroni.. dendrita =prelungire si se poate gasi si la alte celule nu numai la neuroni.. celula dendritica epidermica e o celula cu prelungiri care apartine de imun.
pqthias camelia nu la asta mă refeream, ci efectiv la neuronii senzitivi din derm (figura 5.1 de la pag 98), denumiți terminații nervoase libere, care recepționează, din câte știu, durerea, fără să prezinte vreun receptor.