marius_06 Despre articulații sunt adevărate următoarele succesiuni de informații: amfiartroză / articulație cu mobilitate mare / genunchi diartroză trohleară / articulație ce permite mișcări libere / umăr diartroză sferoidală / articulație ce permite mișcări libere / articulația dintre atlas și axis amfiartroză / articulație cu mobilitate limitată / torace sinartroză / articulație imobilă / antebraț Grilă din Simulare medicină generală Craiova Mai 2023 despre ce articulatie se vorbeste la 4 mai exact? Eu ma gandeam la cele dintre vertebre da nu stiu sigur daca vertebrele in sine se considera ca fac parte din torace
yoyoo razvan123 marius_06 nu sunt chiar discurile intervertebrale amifiartroze, poti sa te referi simplu la articulatia dintre corpii vertebrelor toracale si atat. A mai fost discutia ca nu discurile intervertebrale sunt amfiatroze ci ele sunt componente ale amfiartrozelor (in corint nu stiu cum e 🙁)
razvan123 marius_06 + din scheletul toracal fac parte grilajul costal cu stern si coloana vertebrala (partea toracala)
razvan123 Se refera despre articulatiile dintre vertebre, mai precis de discurile intervertebrale, ele ofera coloanei vertebrale semimobilitatea pe care o are
razvan123 yoyoo anatomic vorbind, chiar si in atlase, datorita lor este asigurata miscarea limitata ale corpurilor vertebrale, ofc intra mai multe lucruri in structura articulatiei, dar ramanem la nivel de liceu🙂