coman_daria hey! Alchilarea se face la amoniac, nu la derivatul halogenat. Alchilarea se poate face pana la sare quaternara si e reactie de obtinere a unei amine, s.n. Hoffmann.
daisy coman_daria ok,si atunci ce se obtine? ca teoria o stiu,doar mi se pare ciudata reactia fiindca nu sunt date prea multe exemple (si mi se mai pare ciudat sa se dea la admitere). ma gandeam ca poate la fiecare atom de clor se alchileaza cate o molecula de amoniac
yoyoo daisy daca ai grila poti sa o pui dar ma gandesc să o luam logic dupa cum am invatat la alchilarea aminelor Cl-CH2-Cl + NH3 ---> NH2-CH2-Cl + HCl Acum daca il alchilam pe asta NH2-CH2-Cl (e un compus cu dubla functiune -derivat halogenat si amina) tot cu NH3 NH2-CH2-Cl + NH3 ---> NH2-CH2-NH2 + HCl Nu stiu ce sa zic....Da arata ciudat dar mna....nu am vazut genu asta de reactii
daisy yoyoo afirmatia falsa in legatura cu diclorometanul este: prin reactia cu NH3 formeaza o amina secundara
daisy chimbiu08 nu cred ca se poate asa. la alchilare se elimina atomii de clor si daca e mol la mol, raman doar cu un atom de C si unul de N care nu au cum sa formeze un ciclu