Hey, pe mine ma ajuta si sa ma uit pe imaginea unei sectiuni mediosagitale, in caz ca ma incurc in ce scrie in carte.
La A, da e cam ciudat haha, nici eu nu stiu de ce scrie 3 cavitati, dar dupa numeste doar doua. Dar este adevarat ca cavitatea anterioara este separata de diafragm. Diafragmul este intre cavitatea toracica si cea abdomino-pelviana.
B este gresit pentru ca intr-adevar am vedea cavitatile toracica si abdominala, dar cavitatea abdominala si cea peritoneala nu sunt sinonime. Cavitatea peritoneala este sinonim cu cavitatea abdomino-pelviana. Cavitatea abdomino-pelviana (peritoneala) contine nu doar cavitatea abdominala, dar si cea pelviana. Deci nu sunt sinonime. Also, sa nu te pacalesti, mai complet ar fi sa zica 'cavitatea toracica si cea abdomino-pelviana. Sa zici doar toracica si abdominala e incomplet, pentru ca uita de cavitatea pelviana. si mai avem si cavitatea dorsala.
C este gresit pentru ca nu vedem o singura cavitate. defapt vedem multe cavitati, cele mai mari fiind dorsala (care are la randul ei cavitatea craniana dar si canalul rahidian) si anterioara (care are la randul ei cavitatea toracica si cavitatea abdomino-pelviana).
D este gresit pentru ca cavitatea anterioara se imparte in cavitatea toracica si cea abdomino-pelvina. Cavitatea pericardica este spatiul dintre foitele inimii, iar cea pleurala este spatiul dintre foitele plamanilor.
Eu am luat raspunsurile astea din figura 1.4 de la pagina 9.