daisy Cati aldoli diferiti se pot forma prin utilizarea metanalului, aldehidei benzoice si a butanonei? raspunsul este zero, mie mi-au dat 2
yoyoo Hai sa vedem ce posibilităti de condensare am avea cu acesti compusi aldehida benzoica + metanal - ❌ nu merge ca metanalul nu poate sa fie c.m. metanal + aldehida benzoica - ❌ nu merge ca ald. benzoica nu poate sa fie c.m. butanona + metanal - ❌nu merge ca metanalul nu poate sa fie c.m. butanona + aldehida benzoica -❌ nu merge ca ald. benzoica nu poate sa fie c.m. metanal + butanona - merge ✔️ ald. benzoica + butanona - merge ✔️ Acum scrie reacțiile care au loc CH2=O + CH3-COCH2CH3 --> HO-CH2-CH2-CO-CH2-CH3 (care este un cetol) ❗️Acum butanona are doua pozitii in care poate sa fie c.m CH2=O + CH3-COCH2CH3 --> HO-CH2-CH(CH3)-CO-CH3 (care este tot un cetol) C6H5-CH=O + CH3-COCH2CH3 --> C6H5-CH(OH)-CH2-CO-CH2-CH3 (cetol) C6H5-CH=O + CH3-COCH2CH3 --> C6H5-CH(OH)CH(CH3)CO-CH3 (cetol) Prin urmare se obtin 0 aldoli la condensarea acestor compusi
daisy yoyoo am crezut ca aldolii sunt substantele ce se obtin dupa aldolizare😭😭 dar da, pot rezulta ori cetoli, ori aldoli Mersi mult💓
yoyoo daisy din cate stiu eu doar hidrochinona se oxidează si obtii chinona in conditii foarte energice ca fenoli nu prea se oxideaza, de altii nu stiu si nici nu stiu daca scrie prin manual de ei
daisy yoyoo era o grila unde voiau raspunsurile adevărate si au luat si raspunsul “polifenolii au caracter reducator” ca fiind adevarat
daisy yoyoo mulțumesc!!si scuze ca te tot deranjez, dar acum as mai avea o întrebare 🥹de ce nu putem spune ca aldehida crotonica are in molecula o grupare CH3 in plus fata de acroleina?
yoyoo daisy nu e problema doar de asta exista forumul🙂😊 Aldehida crotonica CH3-CH=CH-CH=O Acroleina CH2=CH-CH=O Cred ca se refera la faptul ca acroleina neavand -CH3 in structura ei nu prea merge sa spunem ca aldehida crotonica are un -CH3 in plus fata de ea