marton_voichita Stratul reticular al dermului: reprezintă stratul superficial conține glande sebacee și corpusculi Meissner conține receptori pentru durere și presiune reprezintă stratul profund niciun răspuns corect Grilă din Admitere medicină generală Târgu-Mureș 2017 Glandele sebacee apartin stratului reticular al dermului si ambele straturi contin receptori.Receptorii pentru durere si presiune nu se afla in stratul papilar?
patricia marton_voichita pai ambele straturi contin receptori. papilar - corpusculi meissner ( pt presiune usoara) si reticular corpusculi Pacini ( presiune mare - de aceea e si situat mai profund). epiderm - terminatii nervoase libere( durere) si discuri merkel (atingeri)
marton_voichita Pai eu cred ca varianta cu receptori pentru durere si presiune nu este corecta, fiindca receptorii pentru durere sunt in epiderm, nu in stratul reticular. Sau nu mai inteleg eu.
magdaflorea marton_voichita Receptorii pentru durere și simț tactil pătrund în epiderm. Pe figura de mai jos , se poate observa cum terminațiile nervoase libere (receptori pentru durere) trec prin cele 2 straturi ale dermului [https://platform.ginamed.ro/content/image-upload/receptori_tactili_barrons.png?format=webp&quality=80&width=1024]
magdaflorea magdaflorea Am mai găsit o informație în curs care atestă ce am scris mai sus ”La nivelul ambelor straturi (papilar și reticular) se remarcă receptori pentru durere, presiune, temperatură, tact (receptori tactili). ” (pg 102 - Sistemul tegumentar)