sylvie Care dintre urmắtoarele acțiuni sunt mecanisme de reglare realizate prin bucle de feed-back negativ? A. efectul stimulator al estrogenului asupra secreției pituitare de gonadotropine, cu 24-48 ore înainte de ovulație B. efectul inhibitor al cresterii cortizolului plasmatic asupra secreției adenohipofizare de corticotropină C. efectul stimulator al concentrației crescute de testosteron asupra eliberării hormon luteotrop hipofizar D. efectul inhibitor al calciloninei asupra tireostimulinei adenohipofizare E. efectul inhibitor al hipercalcemiei asupra secreției de parathormon din celulele principale ale glandelor paratiroide de ce C este greșit?
teofana03 sylvie Când avem prea mult testosteron in sânge, apare feed-back ul negativ ceea ce determina adenohipofiza sa nu mai secrete gonadostimuline, sa scadă secreția LH. La C îți spune ca feed-back ul negativ determina stimularea adenohipofizei. Daca avem deja mult testosteron de ce sa mai secrete LH. Eu așa am învățat...
sylvie teofana03 deci feedback negativ înseamnă că dacă e mult se oprește procesul, iar feedback pozitiv este dacă e mult se secretă mai mult am înțeles acum, mulțumesc mult!
teofana03 sylvie Feed-back pozitiv ar indemna adenohipofiza sa secrete LH, in cazul in care nu e destul testosteron in sânge. Feed-back negativ ar indemna adenohipofiza sa se oprească din secretat gonadostimuline pentru ca sunt destule in sânge. E cumva pe dos. Eu așa știu, sper ca nu am înțeles si eu pe dos
magdalanaoana cred ca amandoi confundati luteotrop (LTH)= prolactina cu Luteinizant (LH)=gonadostimulina
teofana03 magdalanaoana Pai nu LH (gonadostimulina) stimulează secreția endocrina a testiculului, testosteron? Nu vorbim de prolactina
teofana03 anita_11 Mereu le încurc, dar daca ar fi fost luteinizant, nu tot ar fi greșit? Daca avem concentrație crescuta de testosteron, de exemplu, bucla de feed-back negativ v a inhiba secreția de LH, nu v a avea efect stimulator precum spune.