iris_2024 În timpul sistolei ventriculare stângi sângele ajunge în artere. În această perioadă: pe electrocardiogramă înregistrăm complexul QRS valva aortică este închisă valva bicuspidă este deschisă valva tricuspidă este închisă niciun răspuns corect Grilă din Admitere medicină generală Târgu-Mureș 2020 De ce?
maria_5 iris_2024 odată cu începerea sistolei ventriculare, atriile se regăsesc în diastolă, astfel, valvele atrioventriculare, precum cea tricuspidă în cazul de față sunt închise.
ptz2600 maria_5 intradevar e corect ce spui, insa grila specifica sistola ventriculului stang, oare @iris_2024 nu s-a gandit ca valva tricuspida se afla pe partea dreapta a inimii si astfel, nu poate considera acest raspuns corect?
ptz2600 intreb si eu ceva ca mi se pare interesanta intrebarea pusa si mai vin si eu cu ea ca sa clarificam situatia: sistola ventriculara stanga si cea dreapta sunt simultane? @Gina eu ma gandesc ca practic sunt succesive insa nu sunt complet sigur 🙂))) 🫣
florin_andrei ptz2600 Contractia lor are loc in acelasi timp , lucru favorizat de distributia egala si ,,in oglinda,, a fibrelor Purkinje ce continua fasciculul lui His.
ptz2600 florin_andrei bun, și atunci putem utiliza acest lucru în interpretarea grilei?? să considerăm simultane cele două și atunci afirmația este adevărată?? mi se pare ciudat de ce au precizat faptul că este sist. ventriculara stângă🤓🤨