shadow eu as rezolva grila aceasta in felul urmator:
traumatismul e localizat strict la nivelul mainii stangi ->interneuronul NU poate fi lezat deoarece nu e in proximitatea leziunii specificate asadar pica d)
raman variantele a,b,c
eu zic ca daca se specifica ca traumatismul e la nivelul mainii si ca e unul termic si mecanic, varianta b ar fi cea alesa de mine si iti explic si de ce.
axonul nu se afla in vecinatatea leziunii sa putem spune ca el a fost afectat deci c) pica.
iar neuronul senzitiv central, la fel nu se afla in proximitatea traumatismului, a) pica si el.
raspunsul ar ramane b) dupa mine.
acum sa revin la intrebarea ta:
axonul neuronului senzitiv
- este prelungiriea neuronului senzitiv care o sa trimita informatia de la corpul celular (primita de la dendrita care are rol de receptie) spre interneuron (centru de control in cazul nostru)
dendrita neuronului senzitiv
-este prelungirea neuronului senzitiv care receptioneaza stimulul dureros, si transmite informatia spre corpul celular al neuronului senzitiv.
pe parte motorie(chiar daca nu este specificat in grila despre ea) avem:
axonul neuronului motor
- prelungirea neuronului motor care transmite impulsul nervos spre efector, pentru a emite raspunsul dorit
dendrita neuronului motor
-prelunigrea neuronului motor care primeste informatia(referitoare la ce trebuie sa faca) de la interneuron si o transmite spre corpul celular al neuronului motor.
sper ca te am ajutat cat de cat si nu te am incurcat mai tare 😃