004matteos
Salut! În completarea celor spuse deja, am să îmi afirm și eu părerea, poate puțin mai tehnică. Eu aș propune să te axezi pe ce înseamnă regres, ce anume greșești, sunt greșeli de neatenție, nu reusești să reții anumite detalii? Dacă e așa, atunci trebuie să identifici metode de învățare potrivite pentru tine, poate că timpul în care stai și înveți nu e valorificat cum trebuie.
Și încă ceva, de unde îți dai seama de regres? Din rezolvarea grilelor? Sau primești întrebări și nu știi să răspunzi? Au fost grile mai complexe? Eu n-aș include în regres capitolele pe care nu le-ai parcurs încă. Totuși acolo este o parte de materie despre care nu știi nimic. După ce o vei parcurge, vedem dacă contribuie la regres sau nu.
Punctajul de la simulare nu este întotodeauna un parametru 100% corect, deoarece trebuie să-l raportezi și la clasament. Și aici aș putea da ca exemplu admiterea de anul trecut de la Iași (unde ultima notă a fost 90) și Târgu-Mureș (unde ultima notă a fost în jur de 7).
Timp ai la dispoziție, ceea ce e super bine, însă tot timpul petrecut pentru învățat trebuie să fie și evaluat. Include în programul de învățare și un număr de grile din anumite capitole sau din toată materia, cum consideri tu, și lucrează saptămânal sau zilnic și vezi cum variază procentul de corectitudine de răspuns la întrebări. În funcție de asta vezi ce anume te împiedică să crești și unde trebuie lucrat. Este foarte importantă evaluarea, pentru că îți dă un feedback al evoluției tale și îți confirmă sau infirmă dacă e bine ceea ce faci sau unde trebuie să mai lucrezi (la atenție, la răbdare, etc.).
Și nu în ultimul rând, nu te descuraja! Concluziile trase în urma acestei experiențe sunt un indicator foarte bun pentru următorul capitol: pregătirea pentru următoarea simulare. Pentru ea îți sugerez să îți propui un anumit punctaj pe care să vrei să-l atingi și de acolo să începi să-ți organizezi programul astfel încât să-ți atingi scopul.
Mă bucur că aveți întrebări, că vă preocupă să deveniți și mai buni!