anamaria26 Bunã! Este o întrebare foarte bunã, și eu m-am confruntat cu acestã problemã, mai exact cum sã-mi mențin motivația în timp ce învãț. În primul rând mi-am pus telefonul pe "silent" si departe de mine, este un factor mare de a te distrage de obiectivul principal, de a te concetra pe învãțat. Eu lucrez mai mult de pe laptop pt școalã și în timp ce învãț pt admitere, de aceea n-am nevoie de telefon.
În al doilea rând înainte de a mã apuca de învãțat îmi aranjez masa și îmi pun deoparte toate caietele și cãrțile ce țin de școalã ( aceste lucruri mereu mi-au stricat cheful pt a învãța pt admitere fiindcă mereu mã gândeam ce mai am de învățat pt școalã) dacã am avut o zi grea si obositoare pun și o muzicã pe fundal.
Dupã ce masa e curatã îmi iau cartea ( Barron's)
caietul și mã uit peste notițele ce le-am fãcut mai, exact recapitulez informațiile de ziua precedentă, si încerc sã fac legãturã între informațiile din lecție și corpul uman, mai exact, sunt implicatã în proiectul "Salvatori din pasiune" în cadrul IGSU, fiind voluntarã la SMURD paramedicii ne-au povestit foarte multe intervenții la care au participat, cu diferite victime, și încerc sã fac o legãturã între un termen din carte cu o victimã imaginarã, un ex: presupunem cã avem o victimã care a cãzut și s-a lovit la cap, mai exact traumatism cranio-cerebral, atunci avem o suspiciune cã are si o plagã(ranã deschisã) la nivelul capului si atunci pot sã fac legãtura cu pãrțile afectate
1.Oasele plate ( +suturile craniene)- formarea acestora
- Meningele - cele trei membrane
3.oare care lob al encefalului a fost afectat,
Mai dau și simptome, amețealã, dificultate respiratorie etc. (Dacã vreau sã recapitulez din mai multe capitole)
Astfel e mult mai ușor și recapitularea din celelate capitole și capãt și o motivație cã dacã învãț mai mult pot sã imaginez si cazuri mai complicate și sã rãspund la diferite întrebări legat de starea victimei legând informațiile din carte.
Dupã asta pot sã trec mai departe la urmãtoarea lecție cu o motivație maximã ( fiindcã știu ce medic vreau sã mã fac) și pt asta trebuie sã am mai multe cunoștințe ce se bazează pe aceastã carte dacã vreau sã intru la medicinã.
Și dupã ce am analizat , am recitit și mi-am fãcut notițele, dacã mai am timp, fac grile în vederea verificării cunoștințelor ce am cãpãtat în acea zi.
Sper cã te-am ajutat, și spor la învãțat♥️