alex_rupe_medicina referitor la necesitatea unui mecanism chimic pentru a transmite impulsul nervos:
Sinapsa prezintă la interior un spațiu denumit fantă sinaptică. Odată ajuns la capătul axonului, impulsul nervos nu poate sări peste fanta sinaptică. Astfel, pentru a transmite mesajul către următorul neuron, mușchi sau glandă, este necesar un mecanism chimic: impulsul nervos ajuns la butonii terminali ai axonului, stimulează eliberarea de substanțe chimice, numite neurotransmițători.
https://platform.ginamed.ro/cursuri/biologie-barrons/tesutul-nervos#block_15396cf6-d06b-4e32-886a-6ec8a921b56c
Pe de altă parte, aș mai adăuga ceva ce mi-a sărit în ochi citind cerința din nou: ”deplasarea impulsului nervos într-o rețea cu doi NEURONI...” iar atunci rețeaua axonul primului neuron - glandă ar fi greșit. Trebuie să fie neapărat între 2 neuroni.
La grilele de genul cred că e ușor să se folosească și de faptul că citim ceva adevărat ca afirmație scoasă din contextul grilei, uităm ce se cerea inițial, iar apoi... greșim. Îmi pare și mie rău că e așa cu capcane, dar ce să facem, cu cât ni le aducem în vedere de mai multe ori, cu atât mai bine :”))