diana așa pare pe desen, care are și greșeli, însă în tabelul de pe pagina următoare care compară Componenta Simpatică cu cea Parasimpatică apar menționați atât ganglionii de pe traseul nervilor cranieni III, VII, IX, X*, cât și cei terminali. Și nu se mai detaliază sau explică nimic mai mult :”)) dar când ne uităm pe desen din nou categoric acolo la X nu vedem același fel de ganglioni cum vedem pe traseul nervilor III, VII și IX.
Deci aici mi se pare mie că-i greșeală, să-l treacă în listă având în vedere că încadrează mai jos drept o categorie separată ganglionii terminali. Nervul X, precum parasimpaticul sacrat, are de fapt pe traseul său ganglionii terminali, cei care sunt în pereții organelor pe care le inervează. Sunt fix aceia care erau numiți în Corint ganglioni intramurali: https://platform.ginamed.ro/cursuri/biologie-corint/sistemul-nervos-vegetativ#block_14369e7c-5d9f-4fec-94dc-76da868974e0
Am zis să scriu că și mie mi-a fost confuz până am aflat și poate mai ajută pe cineva 😃