Da, exact, aici când am gândit grila și eu ca tine am privit lucrurile, că practic e foarte corect că plămânul drept și ductul toracic sunt controlaterale, având în vedere faptul că supradiafragmatic ductul toracic este numai pe partea stângă. Mai este clar și faptul că plămânul drept raportat la glanda hipofiză se află inferior.
Totuși, referitor la raportul ductului toracic cu glanda hipofiză am depistat eu greșeală. Cum știm că toată porțiunea supradiafragmatică stângă este drenată de ductul toracic, atunci e clar că atât partea stângă a toracelui este inclusă, cât și toată partea stângă a capului este inclusă. Asta implică faptul că va trece chiar mai sus de osul sfenoid și șaua turcească în care stă hipofiza (zona ar fi puțintel mai jos de 2/3 din tot capul -- dacă te uiți de la spațiul dintre sprâncene, spre spate și ușor adâncită spre inferior înăuntrul cavității nazale, unde am avea sinusul sfenoidal). Așa ne putem imagina mai ușor cât de mult o depășește ductul toracic în traseul său... că până în ”creștetul capului” mai e cale lungă, cam încă o treime aproape: )
Deci corect ar fi: ductul toracic este superior de glanda hipofiză.