duteculcate Excitațiile gustative de la nivelul corpului limbii sunt transmise prin: fibrele senzoriale ale nervului glosofaringian fibre ce pătrund în nevrax prin șanțul retroolivar fibrele senzoriale ale nervului facial fibrele parasimpatice ale nervului facial niciun răspuns corect cum asa? nervul IX inerveaza treimea posterioara a corpului limbii, si X radacina
Gina duteculcate @m1kl0sh @razvan123 Se dorea a fi doar o grilă simplă, făcută fix pe textul cărții 🙂)) La nervul IX spune că fibrele sale senzoriale adună excitații gustative din treimea posterioară a limbii. Nu spune de partea de corp. Limba anatomic ar avea corp + rădăcină. https://cdn.medizzy.com/wUHOD-g9UkJe7sTUIuXz73G3tKA=/680x840/img/posts/d4d5ff06-5e09-4f86-95ff-065e09cf8658
m1kl0sh Corect; pe tine te intreaba de la nivelul CORPULUI LIMBII, care inseamna 2/3 anterior a limbii, preluate de VII. 1/3 posterioara o preia IX, iar baza radacinilor limbii X
duteculcate m1kl0sh limba nu este alcatuita din corp si radacina? adica acel corp are trei treimi si apoi radacina
razvan123 duteculcate faza e ca nu precizeaza in manual, spune doar ca 7 preia infornatiile de la corpul limbii (fiind 2/3 anterioare), iar 9 de 1/3 post, dar nu precizeaza faptul ca ar face si el din corp... sa vedem ce zice si @Gina
duteculcate razvan123 eu am judecat ca acele treimi sunt toate ale corpului in tot acest timp si nu am avut niciodata probleme pana acum 😭
duteculcate m1kl0sh nu iti cere scuze, doamne. iti multumesc mult pentru interventie! manualul asta are atatea greseli in el, nici nu stii cum sa interpretezi de cele mai multe ori
razvan123 duteculcate @m1kl0sh ma faza e ca limba prezinta corp, baza si radacina, corpul e inervat doar de 7, baza de 9, radacina de 10, acm nu stiu sa ti zic concret dc n as putea considera si baza facand parte din corp, dar cam asa stau lucrurile
duteculcate razvan123 limba nu e formata doar din corp si radacina? ca 10 ia de la baza radacinii, nu sunt doua lucruri separate
razvan123 duteculcate conteaza de unde citesti, in corint nu e clar precizarea, in compendiu spune de corp ca e inervat de 7, radacina de 9 si nervul 10 intr o regiune dintre radacina limbii si epiglota, in alte atlase apare si ca limba are baza...
duteculcate razvan123 hmm ok, deci cred ca ajungem la concluzia ca corpul limbii este inervat doar de 7