duteculcate Câte dipeptide mixte (fără stereoizomeri), care conțin 8 atomi de C și 4 atomi de O pot exista: 8 10 2 4 6 Grilă din Admitere medicină generală București 2015 ser-val, val-ser, ser-orn, orn-ser, nu a zis cati atomi de azot sa fie
daisy a trebuit sa caut ce inseamna “orn” doar ca sa aflu ca e un aminoacid care nici macar nu e in programa. presupun ca stii ca la admiteri se ghideaza dupa o anumita tematica,pt ca daca o luam asa cred ca sunt n aminoacizi care ar putea sa completeze serina sau chiar si treonina astfel incat sa respecte cerinta asta.. pe scurt grila asta cerea doar ser-val si val-ser
yoyoo daisy orinita face parte din categoria acizilor diaminomonocarboxilici si are formula de structura H2N-CH2-CH2-CH2-CH(NH2)-COOH ...da poti sa faci si ornitina + serina, dar nu stiam sigur daca in manualul de Bucuresti e data si formula de structura a ornitinei ( sau macar ceva info despre ea😅)
duteculcate daisy aaa super atunci, nu ca eu in fise am si ornitina trecuta cu steluta, dar nu stiam daca intra sau nu, ca mai e si exemplul cu histidina si triptofam in care trebuie sa stii ca exista, dar nu trb sa le stii formula. mersi
daisy yoyoo dap,oricum comentariul pe care l-am lasat era adresat utilizatorului care a pus intrebarea. asta era si faza,ca ornitina nu exista in manual,deci mi se pare normal sa nu existe nici la admitere